вторник, 27 июня 2017 г.

«І мови нема без народу,
і народу без мови нема».


21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови.
Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.
З цього приводу в Борисівській бібліотеці була організована година спілкування «І мови нема без народу, і народу без мови нема».
Підготували цей захід бібліотекар Мітакі З. О. та активні користувачі бібліотеки. Учасниками заходу стали учні 6-8 класів. Спочатку бібліотекар ознайомила читачів з історією свята рідної мови, з поняттями «слово» та «мова». Година спілкування була проведена у формі гри, де молодь поглибила та закріпила знання про рідну мову.
Бібліотекар говорила про єдність та неповторність народів, мов, культур. Також для користувачів була підготовлена вікторина на знання української та молдавської мов.
Звучала поезія різними мовами: українською, російською, молдавською.
Бібліотекар організувала книжкову виставку «Слово до слова звучить рідна мова».
Закінчили бесіду словами Панаса Мирного: «Мова – жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування».


Комментариев нет:

Отправить комментарий