вторник, 18 июля 2017 г.

Куріння – небезпечна пристрасть
Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням відмічається 31 травня, починаючи з 2003 року. З нагоди Всесвітнього дня без тютюну ВООЗ щорічно присуджує нагороди окремим особам і організаціям за їх прихильність та внесок у роботу, спрямовану на боротьбу з тютюнопалінням.
За даними ВООЗ тютюн щорічно убиває 5 мільйонів людей у світі, і ця цифра щорічно зростає. 110 тисяч таких смертей приходиться на Україну. В Україні тютюнопаління є причиною кожного п’ятого випадку смерті осіб віком понад 35 років.
Куріння перетворилося на соціальну проблему, якою змушені займатися міжнародні організації. Багато країн світу відмовляються від тютюнопаління, створюють спеціальні закони щодо обмеження паління або вживання тютюну у спеціально відведених місцях. Також багато європейських держав підняли високі ціни на продаж цигарок, це своєрідна боротьба з палінням серед населення. Адже куріння завдає величезної шкоди не лише організму людини, а й державі.

Бібліотеки в наш час також приділяють багато уваги цій проблемі. І наша бібліотека не стала осторонь  цього. Тож завідуюча Борисівської бібліотеки підготувала для користувачів бібліотеки годину відвертості, куди були запрошені в основному місцева молодь, що знаходиться в найбільшій зоні ризику. Адже зараз серед молоді вважається модно постояти з цигаркою біля дискотеки. Тому дуже важливо донести до майбутніх мам і тат про невиправну шкоду, яку вони наносять своєму здоров’ю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий