четверг, 5 мая 2016 г.

Наш край - історії скарбничка
Любов до рідного краю, до землі, до людей, що її заселяють, є спільною турботою про те, щоб він був багатшим, красивішим, культурнішим. Для того потрібно добре знати його історію, природу,економіку, етнографію і культуру. Тому одним із пріоритетних напрямків роботи бібліотек району є краєзнавча робота.
 

Сьогодні, в час духовного відродження України, значно збільшився інтерес читачів до її історичного минулого, зростає роль краєзнавства, зокрема його культурно-мистецьких, літературних напрямів. Саме бібліотека формує особистість на ґрунті історії, культури, традицій народу.

З метою популяризації краєзнавчої літератури організовані краєзнавчі виставка: «Наш край - історії скарбничка».
Формування світогляду молоді неможливе без любові до своєї «малої батьківщини» - до домівки, в якій народився, де пройшло дитинство. Відновити історію сім’ї, повернутися обличчям до її забутих традицій, звичаїв, залучити до прадідівських ремесел, навчити дбайливо ставитись до природи, ресурсів, пам’яток історії і культури краю, мови, літератури, фольклору, народної творчості  ось основне завдання краєзнавчої роботи, над чим і працюють бібліотечні працівники. 
Всі заходи, які проводять бібліотечні працівники допомагають залучити молодь до вивчення історичного минулого свого народу, усвідомити свої корені, знайти моральні орієнтири в житті, виховати в собі почуття національної гідності, патріотизму. І коли молода людина на запитання: «Де найкраще місце на землі?» із впевненістю зможе сказати: «Там найкраще, де родився ти», ось тоді це і є кінцевим результатом нашої  мети і роботи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий