вторник, 18 июля 2017 г.

«Заповідними місцями Татарбунарщини»


Нещодавно користувачі Борисівської бібліотеки  побували на «ЕКО-зустрічі» «Заповідними місцями Татарбунарщини».
За допомогою листівок «Нам із землею разом жити!» завідуюча бібліотеки намагалася донести до оточуючих інформацію про те, що кожен має усвідомити себе частинкою Землі, до роздумів над екологічними проблемами краю. А перехрестя думок «Заповідними місцями Татарбунарщини» відправило присутніх в уявну подорож туристичними маршрутами Татарбунарського району.
Бібліотекар розповіла про озеро Сасик на березі, якого знаходиться рідне село та про його екологічні проблеми. Також розповіла про систему озер Шагани-Алібей-Бурнас. Озера переходять одне в одне і входять до складу національного парку "Тузлівські лимани". Сьогодні це найбільш збережені та незаймані озера в Україні.
Тут завжди можна зустріти багато навколоводних та водоплавних птахів, серед яких пелікани. Після виходу на екрани фільму Еміра Кустуріци "Пелікан", охочих побачити цих велетнів у природі стало значно більше, ніж будь-коли раніше. 
Також саме в Татарбунарському районі знаходяться одні з найбільших курганів - Траянові вали, які на даний час є найменш дослідженні, що відкриває для вчених та любителів археології цікаві перспективи.

Після обміну враженнями гості заходу дійшли висновку, що у таких мальовничих куточках рідного краю варто побувати наяву, щоб насолодитись їхньою красою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий