понедельник, 17 июля 2017 г.

«День приніс з собою Перемогу, обпалену вогнем»






Для Європи, як і для всього Нового Світу, Друга Світова була жахливим потрясінням.
Щоб зупинити криваве безумство і насильство, знадобилася безпрецедентна консолідація з боку всього світового співтовариства і політикуму. У боротьбі за звільнення від цієї згубної виразки об’єдналися здавалося б чужі до цього ідеології (наприклад, демократія, монархія і радянська диктатура пролетаріату).
Але амбіції нікуди не поділися, просто перекачували і розчинилися навколо вогнища цієї тліючої хвороби. Так, 7-го травня 1945-го року німецький генерал Йодль від імені основного агресора, у ставці Дуайта Ейзенхауера в Реймсі, підписав умови беззастережної капітуляції Німеччини, у свою чергу «ображений» радянський уряд висловив категоричний протест з вимогами підписати акт про беззастережну капітуляцію Німеччини безпосередньо в Берліні за участю СРСР, що формально і було зроблено днем пізніше, 8-го травня 1945-го року, близько опівночі.
Це була проста демонстрація примирення й пам’яті. Так, свято Перемоги в Європі святкується й донині щорічно 8-го травня.
24-го березня 2015-го року Президентом суверенної європейської України був підписаний Указ № 169/2015, яким тепер і українська спільнота повернулася до цієї славної традиції.

З цієї нагоди в селі Борисівка спільно працівниками сільського Будинку культури пройшов вечір пам’яті «День приніс з собою Перемогу, обпалену вогнем».
Також біля пам’ятного меморіалу були покладені квіти, до якого в той день приходили всі небайдужі мешканці села.
В бібліотеці була підготовлена книжкова виставка «Війна не має забуття»
З Днем пам’яті і примирення!


Комментариев нет:

Отправить комментарий